Home | Fotograferen rond de vijver
fotograferen-rond-de-vijver
Natuurfotografie

Fotograferen rond de vijver

Ze zijn er weer! Nadat eerst de bruine kikkers uit de winterslaap ontwaakten en aan de paartijd begonnen zijn ook de groene kikkers gearriveerd. De kikkervisjes van de bruine kikkers zwemmen inmiddels al vrolijk in onze vijver rond. Groene kikkermannetjes pakken onder invloed van hun paringsdrang alles wat ze tegenkomen, en zo ontstaat in deze tijd vaak een hele kluwen van kikkers.
Fotograferen rond de vijver | kluwen kikkers

Fotograferen rond de vijver

Degenen die mijn fotografie kennen, weten dat ik er onder het motto ‘less is more’ van houd om met grote diafragma’s te werken om onscherpte in mijn foto’s te creëren. Soms in combinatie met het door bladeren of bloemen heen fotograferen. Dat heb ik dit keer ook bij het fotograferen van de groene kikkers in mijn vijver gedaan. Omdat groene kikkers wat moeilijker te benaderen zijn dan bruine kikkers, werk ik in dit geval met een telelens. Dat heeft als extra voordeel dat ik nog minder scherptediepte in de foto krijg.

Probleem met het fotograferen van kikkers zijn de glimplekken op hun natte huid. Hier heb je vooral last van als de zon schijnt. Maar zonder zon zijn de kleuren vaak minder mooi. Dus is het wachten op een beetje dunne sluierbewolking.

Een laag standpunt is bij het fotograferen van kikkers mijns inziens noodzakelijk. Je wilt ze immers op ooghoogte fotograferen. Dat betekent fotograferen vanaf een rijstzak op de oever. Een hoekzoeker voorkomt een stijve nek!

Het leuke van het zo op je buik tussen de oeverplanten liggen, is dat je altijd beestjes ziet die je anders niet gezien zou hebben.

Vind je het een leuk artikel? Vertel het dan voort en deel dit bericht! Wil je meer inspiratie? Vergeet dan niet ons Instagram account te volgen of je foto’s in te sturen via #DeFotoblogger, @DeFotoblogger.


workshop avondfotografie banner defotoblogger

Over de auteur

Liesbeth van Asselt

Ik ben Liesbeth van Asselt en ik heb volgens mij het mooiste vak ter wereld. Ik heb namelijk van mijn fotografiehobby mijn beroep mogen maken! Als klein kind was ik al met de camera in de weer. In de jaren die volgden bleef de camera altijd mijn trouwe metgezel. Na een “echt vak” geleerd te hebben, en als (interim)manager in tal van bedrijven gewerkt te hebben, besloot in ik 2004 het roer om te gooien. Ik ging me fulltime bezighouden met bedrijfsfotografie en met het delen van al mijn fotografiekennis in cursussen, workshops en lezingen. Een beslissing waar ik geen moment spijt van heb gehad!

Reactie geven

Klik hier om een reactie te geven

Fotografie Blog Awards 2017

Wie zijn onze partners:

Transcontinenta Fujifilm Sigma Benelux Fotovakschool Image Map

Nieuwsbrief

Meer dan 30.000 volgers

Mis niets van DeFotoblogger en volg ons op de verschillende kanalen.

DeFotoblogger op Flickr

  • Fuel Girls@Monster Ink 2017
  • De oude brug
  • Go high to the sun.....
  • Eekhoorntjesbrood - Boletus edulis
  • Little Home
  • Ouddorp
  • paddestoel
  • paddestoel vliegenzwam
  • stokstaartjes @ BurgersZoo