Fotograferen met de iPhone 6SE

Fotograferen met de iPhone 6SE

Fotograferen met een iPhone is niet moeilijk en zeker niet met de smartphone tips die wij je geven. Enige tijd geleden heb ik de iPhone 6S plus omgeruild voor de veel kleinere iPhone 6SE en de hoofdzakelijke reden hiervoor is dat ik de grote van de Plus niet fijn vond.

Begrijp mij niet verkeerd ik ben echt fan van wat Apple gedaan heeft met de interface en de verbeterde cameratechniek maar soms is te groot te groot. Althans dat gevoel had ik. Ik heb de iPhone 6SE nu een maand in gebruik en ik vind het een geweldige telefoon en eveneens een geweldige camera. De compactheid is heerlijk, je steekt de telefoon fijn weg in je broekzak en je hebt in tegenstelling tot de 6S Plus niet het gevoeld dat er iets in de weg zit.20160821-IMG_0020

De binnenkant

Het “interieur” van de 6SE is gelijkwaardig aan dat van de iPhone 6S en de 6S Plus. En aangezien dit geen techblog is over de inhoud van een telefoon zal ik je daar ook niet mee vervelen. Wel wil ik dit meegeven dat de inhoud van de camera ook gelijkwaardig is en tja dit is een fotografieblog dus daar kan ik je wel mee vervelen 🙂 .

De camera specs zijn zoals je mag verwachten van elke hedendaagse telefoon, maar dan net even wat beter. Zo krijg je een 12 megapixel camera aan de achterzijde en speciaal voor de Selfie liefhebbers zit er een Facetime HD camera ingebouwd. Maar wat mij nog het meeste bevalt is dat je op 4k video’s kunt opnemen. Dus weg slechte kwaliteit video’s van je telefoon. Sterker nog tijdens onze reis door Canada hebben we onze eigen Handycam vaker in de tas laten zitten omdat we filmden met de iPhone.

iPhone 6SE

Hoe fotografeert de iPhone 6SE

Volgens Apple zelf is dit de enigste camera die je nodig hebt. Tja daar geloof ik als fotograaf niet helemaal in. Het staat buiten kijf dat de camera in verschillende omstandigheden prachtige foto’s weet te nemen. Echt ik ben daar zeer verbaasd over maar of deze smartphone een Fullframe, APSC of systeem camera gaat lijkt mij onwaarschijnlijk. Althans voor nu nog. Want ik wil wel zover gaan dat de camera in deze nieuwe generatie iPhones de prestaties van reguliere compact camera’s kan verbreken. Zeker als je compact camera al een jaartje of 3 oud is.

iPhone 6SE

Er zijn verschillende apps beschikbaar in de store maar ik fotografeer als purist met de tools die Apple mij gegeven heeft. Dat wil zeggen de standaard camera app. En ik moet eerlijk zeggen in de basis is hier ook niet zoveel mis mee. Wel zou ik een aantal functies terug willen zien zoals het zelfstandig kunnen instellen van de settings. Wil je dit echt? Gebruik dan een andere app. Maar voor dagelijks gebruik is de basis app echt meer dan voldoende. Je selecteert met je vinger welke belichting je wilt hebben je ziet gelijk hoe dit zich verhoudt over je gehele compositie. Een andere leuke optie is het filter wat je direct kunt toe passen.

Maar wat is er dan mis?

Eigenlijk is er niet zo veel mis met de iPhone 6SE. En hoe kan het ook anders met de inhoud van de 6S en de 6S plus en 4K videocapaciteit. Er is wel iets wat mij enigszins opvalt. En dat is het formaat. Huh het formaat? De reden waarom je eigenlijk deze telefoon wilt hebben is iets negatiefs? Ja eigenlijk wel ja. De afgelopen jaren zijn we van klein, kleiner, kleinst naar steeds groter gegaan en dat heeft zo zijn effect op het gebruik van het toetsenbord. De letters en cijfers zitten wat dicht op elkaar. Zeker voor mij aangezien ik toch wat grote vingers heb.

20160821-IMG_0019

Een andere reden is het terugkijken van de genomen foto, dit gaat gewoon beter op een groter scherm. Als je onderweg bent heb je niet altijd de beschikking over een laptop of tablet en wil je de foto terugkijken op je telefoon. Dat kan natuurlijk nog steeds maar het is wel wat kleiner.

20160821-IMG_0021

Verder nog iets aan te merken?

Nee, eigenlijk ben ik erg blij met dit test model. Het is denk ook goed om te vertellen dat DeFotoblogger op geen enkele wijze gesponsord wordt door Apple. Hierdoor kan ik een onbevooroordeelde review schrijven.

Volg ons op Flickr en Instagram

Maak je ook veel foto’s met je smartphone en plaatst je deze op Instagram, Facebook en/of Flickr? Deel ze dan met @DeFotoblogger #Defotoblogger en vergeet niet ons ook te volgen! Wie weet komt jouw foto langs als uitgelichte afbeelding en zien duizenden volgers jouw foto!

One Reply to “Fotograferen met de iPhone 6SE”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.