Fotograferen in zee en naaktmodellen: Het Perfecte Plaatje

Fotograferen in zee en naaktmodellen: Het Perfecte Plaatje

Heb je het perfecte plaatje gezien? Ik heb wederom genoten van de fotoshow. Niet om de naaktmodellen, maar vooral om de extreme sportfotografie op zee. Wat een uitdaging voor de deelnemers en wat waren een aantal BN’ers onhandig in het water.

Het is de derde opdracht in de zoektocht naar het perfecte plaatje en het is tevens de dag dat we afscheid gaan nemen van een bekende Nederlander die het fotograferen volgens de jury niet in de vingers heeft. Wie was het?

De eerste opdracht, extreme sport fotografie

Estelle heeft meer moeite om het hoofd boven water te houden dan Roel wat ik juist erg grappig vind. Maar goed, een belangrijk onderdeel van deze vorm van fotografie is een onderwaterbehuizing, want zoals we allemaal weten kan de standaard compact camera niet tegen water. En al helemaal niet tegen zout water.

Maar dan het eindresultaat van deze shoot. Veel foto’s die niet scherp waren, maar waarbij de compositie wel top was en andere foto’s lieten wel actie zien, maar niet de extreme sport. Dus welke foto vond ik het mooist? Ik vond zelf de foto van Giel het mooist, want er gebeurde veel en de spanning spatte er vanaf! De jury vond echter de foto van Estelle het mooist. En die van Isa het slechts, weg voorsprong!

Wat maakt het zo lastig?

Tijdens de extreme sportfotografie gaat het om snelle sluitertijden want je wilt de actie en daarbij opspattend water vastleggen. Maar natuurlijk ook het moment van afdrukken en zorgen dat het gezicht scherp is en niet zozeer het water. De compactcamera zal al snel het item wat dichtbij is scherp willen stellen. Hierdoor moet je echt opletten met de scherpstelling, dat gecombineerd met het moment van afdrukken en de compositie maakt het lastig en tegelijkertijd uitdagend zoals we allemaal weten.

Een andere manier van zee vastleggen

Het lastige van het fotograferen in of bij de zee is dat de zee altijd in beweging is. Van een rustige branding tot een wilde storm, het heeft direct invloed op de zee en daarmee je foto. Je moet eigenlijk weten wanneer het eb en vloed is, want dat zijn vaste constante. Als je daarmee gaat spelen is dynamiek gegarandeerd. Neem je een korte sluitertijd dan bevries je het water en de golfslag. Ga je spelen met lange sluitertijden kan je het water een prachtige waas geven.

De tip van William

William geeft je een tip om een super bijzondere zoenende foto te maken. Bekijk de video hier.

De tweede opdracht dansparen fotograferen

De tweede opdracht van vandaag, naaktportretten

De allerbelangrijkste tip die gegeven wordt is dat je de modellen zich op hun gemak moet laten voelen. Vraag door wat ze zelf hun pluspunten vinden en vooral ook wat ze zelf hun minpunten vinden. Hierdoor weet je wat je juist moet benadrukken en wat je achterwegen moet laten.

Persoonlijk vind ik ‘bodyscapes’  mooi. Dit is een vorm van naaktfotografie. Ik vind bij bodyscapes het menselijke lichaam juist mooi, je geeft de vorm van een lichaam een platform. Het hoofd blijft meestal achterwege en lichaamsdelen die je liever niet gefotografeerd wilt hebben kan je uitstekend uit de foto laten. Een geliefde bodyscape van het lichaam is bij de vrouw het midden waar de heup met de ribben samenkomen.

Bij bodyscapes moet je echt op het licht letten. Je leert snel het licht lezen door te zien wat licht vanuit verschillende hoeken doet en wat dus werkt of niet werkt. Bodyscapes fotograferen, dat is een spel van licht en donker. Door de schaduw van strijklicht kun je de prachtige vormen van het menselijk lichaam accentueren.

De amateur fotograaf die deze shoot voor mij de beste foto maakte was Tygo. Juist omdat deze foto echt een verhaal vertelt en niet te porno was. De foto van Estelle is volgens de jury het best en eigenlijk is het ook een prachtige foto. Wat was jouw favoriet?

Wie verlaat de show?

Hier kan ik kort en bondig in zijn. Helaas voor Moniek moet ze het toneel verlaten. Ze heeft het minst vooruitgang laten zien van alle BN’ers.

Maak jij wel het perfecte plaatje? Stuur je foto dan in voor de thuisopdracht en wie weet win jij de prijs van Kamera Express. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.