Fictieve landschappen met oude analoge foto’s. Cool!

Fictieve landschappen met oude analoge foto’s. Cool!

Fictieve landschappen door Artiest J. Frede. Ik heb al een paar keer eerder over analoge fotografie geschreven, oa over mijn zoldervondst en over dry plate fotografie. Dit doe ik omdat het publiek van DeFotoblogger in het verleden grotendeels met film heeft gefotografeerd en omdat analoge fotografie nu helemaal hip is. Analoge fotografie heeft mijn interesse omdat je anders gaat kijken, het meer uitdaging geeft en omdat het een karakter heeft. Maar je kunt het ook vanuit een ander perspectief bekijken.

Artiest J. Frede kocht in 2010 zijn eerste stapel oude foto’s op een vlooienmarkt in Amerika. Hij zag al snel dat je, door de foto’s tegen elkaar aan te leggen, een reis door de tijd kon maken door gebruik te maken van foto’s met verschillende horizons en uit andere jaartallen. Ik vind het een geweldig en creatief idee met een fantastisch eindresultaat! Ik vind het zelfs zo leuk dat ik zelf ook een partij oude foto’s heb gekocht en dit in Nederland wil laten zien met foto’s gekocht uit Nederland. Wat vinden jullie van de creaties van J. Frede?

Mochten jullie zelf ook oude foto’s hebben die er ongeveer uit zien zoals hieronder, laat het me weten! Voor nu, laat je inspireren door de creatief van J. Frede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.