Eye-Fi de oplossing voor camera’s zonder WiFi

Eye-Fi de oplossing voor camera’s zonder WiFi

De Parade van de Zomerkoning was voor ons een mooie gelegenheid om een aantal producten te gaan testen. Eén van deze producten is de Eye-Fi geheugenkaart met WiFi capaciteit. Met deze kaart kun je direct de foto’s gemaakt met een camera die niet beschikt over WiFi gaan delen met al je vrienden via de sociale kanalen als een Facebook, Pinterest en Twitter.

Hoe werkt het?

Kijk allereerst op de website van Eye-Fi of jouw camera ook in het rijtje staat van camera’s die deze kaart accepteert. Als dit zo is dan weet je dat jouw camera straks Eye-Fi proof is en kun je na het lezen van dit bericht met een gerust hart een bestelling plaatsen.

Heb je eenmaal het kaartje binnen dan doe je deze net als alle andere kaartjes op dezelfde manier in je camera. Kijk even in de instellingen op de Eye-Fi kaart ook aan staat om verbinding te maken met de te downloaden APP en klaar. Download vervolgens de APP en instaleer deze met behulp van de bijgevoegde registratiecode van het kaartje. De code staat achterop het hoesje ;-).

De kaart in het gebruik

Wij hadden het genoegen om de Eye-Fi 8gb Mobi uit te proberen. Zoals gezegd hebben we dit gedaan op het terrein van Paleis het Loo afgelopen woensdag. Doordat je de kaart kan instellen dat deze contact maakt met je mobile device heb je er zelf eigenlijk geen omkijken meer naar. Want elke foto die je neemt komt over op de device van je keuze. Dat wil zeggen zolang je camera maar aanstaat. In de Eye-Fi app kan je de voortgang bijhouden en desgewenst elke andere app gebruiken om de foto verder te bewerken en te gaan delen. Super handig en het belangrijkste het is zo eenvoudig dat iedereen dit kan!

Aanbeveling

De 8GB mobi van Eye-Fi is dus geschikt voor zeer veel camera’s die nu niet geschikt zijn om draadloos foto’s over te zetten naar mobile devices. Waar ik vroeger nog met een koppelstuk of een kabel aan het stoeien was op vakantie om mijn foto’s naar mijn tablet over te zetten is dat nu dus verleden tijd. Dat scheelt weer bij het inpakken! Maar is deze kaart ook echt voor iedereen geschikt? Ja in principe wel, maar ben je iemand die echt niet kan wachten om RAW bestanden te gaan bewerken op een tablet of telefoon dan is dit niet helemaal de juiste koop. Kies dan de Eye-Fi PRO x2. Echter zou ik niet weten waarom je dit niet zou kunnen uitstellen tot je bij een fatsoenlijke laptop bent. Het bewerken van foto’s doe ik toch het liefst op een laptop/ desktop pc.

Voor de volledigheid wat het verschil is tussen de Mobi en de PRO x2.
Is het goed om te weten dat de PRO x2 gemaakt is voor professionele fotografen. De PRO x2 kaart bezit namelijk ook over RAW-file transfer, terwijl de Mobi kaart bestanden alleen als jpeg doorstuurt naar mobiel en dergelijke. De PRO x2 verbindt niet alleen via wifi met mobiele apparaten, maar kun je ook in een wifi netwerk hangen/ koppelen.

En helaas maar de PRO x2 is nog niet te koop in Europa.

Waar kan je de Eye-Fi kaartje kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.