DxO koopt Nik Collection van Google en blijft doorontwikkelen

DxO koopt Nik Collection van Google en blijft doorontwikkelen

Goed nieuws voor de mensen die Google Nik Collection vaak gebruiken; DxO heeft Nik Collection namelijk gekocht! Waarom is dit goed nieuws? In 2013 werd Nik Collection gekocht door Google en Google verlaagde de prijs naar 150,-. Dat was een flinke daling in de prijs. Al vrij snel daarna maakte Google bekend dat de Nik Collection gratis zou zijn. Nog meer goed nieuws voor de fotografen! Echter kondigde ze in mei 2017 aan om te stoppen met de ontwikkeling van de Nik Collection wat betekent dat de Nik Collection binnenkort niet meer te gebruiken valt. Adobe blijft haar programma’s namelijk gewoon doorontwikkelen. DxO is nu de redding, want ze hebben het niet alleen gekocht, ze blijven het ook doorontwikkelen!

DxO heeft aangekondigd om midden 2018 met een nieuwe versie van Nik Collection te komen. Het is echter nog niet bekend of dat gratis zal zijn of niet. Dat is dus nog even afwachten.

Over DxO

DxO staat bekend om haar zeer invloedbare reviews en eigen ontwikkelde camera software waarmee je foto’s kunt bewerken. Het kan zijn dat je DxO nog niet kent, omdat ze in Nederland nog niet heel bekend zijn. Waarschijnlijk komt daar binnenkort dus verandering in.

One Reply to “DxO koopt Nik Collection van Google en blijft doorontwikkelen”

  1. Dat klink als een geweldige ontwikkeling maar…blijft de ‘collection’ beschikbaar als plug-in voor Adobe? Ik lees dat het product; DxO PhotoLab nu al beschikt over de unieke “U-point” technologie van (voorheen) NIK Software. Dat doet vermoeden dat de ‘collection’ verder ontwikkeld wordt voor DxO’s eigen producten, wat dan weer niet geheel onlogisch is uiteraard. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.