Douwe vertelt over zijn bijzondere serie ‘Fictional Media’

Douwe vertelt over zijn bijzondere serie ‘Fictional Media’

Douwe Siesling vertelt vandaag in zijn gastblog over zijn bijzondere serie ‘Fictional Media’.

Even voorstellen! Mijn naam is Douwe Siesling, ik ben 26 jaar oud en heb van mijn hobby fotograferen mijn werk gemaakt. In 2013 heb ik het bedrijf Gotspe Design opgericht en vanuit deze naam doe ik voornamelijk commerciële fotografie en grafisch ontwerp.

Mijn eigen passie in fotografie ligt in het verhalen vertellen door middel van beeld. De afgelopen 2 jaar heb ik veel beeld mogen produceren voor diverse grote en kleinere bedrijven. Begin dit jaar schoot het mij te binnen dat mijn echte passie om verhalen te vertellen langzaam aan het verwateren was door het werken voor klanten. Hier heb ik nu voor mezelf gezegd dat ik weer tijd vrij maak om eigen werk en concepten te bedenken en uit te werken.

fictionalmedia-sports
Fictional Media.

Dit project “Fictional Media” is gebaseerd op wat mij veel opvalt op social media; mensen delen hier veel van hun leven en dan met name veel gelukkige momenten. Hoe fijn mensen het op hun werk hebben, hoe goed ze bezig zijn met het dieet dat ze volgen in combinatie met sporten en hoe blij ze wel niet zijn met hun partner. Echter zijn dit vaak moment opnames. In de werkelijkheid heeft iedereen wel eens geen zin om te werken, geen motivatie om naar de sportschool te gaan en ook heeft iedereen wel eens ruzie of woorden met zijn/haar partner. Ik hoor dan ook vaker de zin bij bijvoorbeeld een relatie breuk “O, ik dacht dat het altijd zo goed ging bij jullie!”. Dit soort situaties en verhalen inspireren mij om dit in elkaar te “puzzelen” zodat het verhaal klopt in beeld, zonder tekstuele uitleg. Daar ligt voor mij de uitdaging in fotografie.

Zoals ik hierboven heb genoemd ben ik nu bezig met meer vrij werk te maken en heb ik nog een aantal concepten waar ik momenteel aan werk om deze af te ronden. Mocht iemand het willen volgen, dan kan je mij volgen via Facebook of via Instagram.

fictionalmedia-relationships
Fictional Media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.