3 tips om betere video’s te maken met je iPhone!

3 tips om betere video’s te maken met je iPhone!

Als (beginnende) fotograaf heb jij misschien vaak je camera bij je, maar toch kan het zijn dat je ‘m net vergeten bent als je een hele mooie situatie wilt filmen. Wat doe je dan? De kans is veel groter dat je wel altijd je iPhone bij je hebt. Ook al is de kwaliteit van de iPhone camera natuurlijk niet vergelijken met die van een professionele camera, toch kun je vrij professionele beelden schieten als je weet hoe je met de iPhone camera om moet gaan. Om jou te helpen bij het produceren van professionele beelden, hebben wij 3 goede tips voor je opgesteld!  

Tip 1 – Raster

Als fotograaf weet je natuurlijk dat de compositie de basis is van een goede foto. Dit geldt ook voor het filmen met de iPhone. Gelukkig heeft de iPhone verschillende hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij het creëren van een goede compositie. Het belangrijkste hulpmiddel hierbij is het raster. Deze functie staat niet automatisch ingeschakeld, dus deze moet je inschakelen door naar Instellingen > Foto’s en camera’s te gaan en daar de raster functie in te schakelen.

Zodra je de raster functie hebt ingeschakeld kun je beginnen met experimenteren. Je kunt ervoor kiezen om je onderwerp op driekwart van het beeld te kaderen, maar je kunt ook er ook voor kiezen om juist wat meer lege ruimte in het beeld te laten zien. Juist het raster kan jou helpen om hier over na te denken.

Tip 2 – AE/AF vergrendeling

Als je gaat filmen met je iPhone camera is de Auto-Focus functie automatisch ingeschakeld. In veel gevallen is dit natuurlijk niet wat je wilt, vooral als je wilt gaan experimenten met je scherpte/diepte. Je kunt deze functie uitschakelen door de AE/AF vergrendeling in te schakelen. Dit doe je door je vinger voor een langere tijd op je onderwerp ingedrukt te laten. Hierna zie je automatisch het icoontje AE/AF vergrendeling tevoorschijn komen. De AE/AF vergrendeling zorgt er dus voor dat je iPhone niet automatisch de belichting en de focus aanpast, waardoor je dit dus helemaal zelf kunt gaan instellen.

Tip 3 – Geluid

Geluid is bij het filmen soms nog belangrijker dan het beeld. Als jij een interview opneemt met iemand, wilt je natuurlijk wel graag dat het goed opgenomen wordt. Het zou jammer zijn als je alleen maar wind hoort, waardoor je filmpje een hele slechte kwaliteit krijgt. Als je daarom iets professioneler te werk wilt gaan met je iPhone is het een goede tip om microfoontje aan te schaffen die je kunt aansluiten op je iPhone. Goede en betaalbare microfoons op dit moment zijn de Rode Smartlav + en de Zoom iQ7.

iPhone kapot tijdens het filmen?

Nu kan het ook zijn dat je iPhone een keer valt, terwijl je net bezig bent met het filmen van een prachtige omgeving. Wat doe je dan? Je wilt natuurlijk zo snel weer verder gaan! Een goede oplossing is de iPhone reparatie service van Terello. Zij komen namelijk binnen 24 uur naar elke plek in Nederland, repareren daar je iPhone of Samsung op locatie, en geven je ook nog eens levenslange garantie. Kun jij binnen no-time weer verder met het produceren van prachtige beelden!

One Reply to “3 tips om betere video’s te maken met je iPhone!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.