DeFotoblogger op reis: Brugge

DeFotoblogger op reis: Brugge

Brugge gelegen aan in het noordwesten van België is op zo’n 2 uur rijden vanuit Utrecht te bereiken. Door de grachten (Reien genoemd), kerken en de diverse grote en kleine pleinen die bruisen van de gezelligheid is het goed te begrijpen dat Brugge leeft van de toerisme. Brugge wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd.

Dat Brugge een goede dag bestemming is komt door de relatief korte reistijd. Met 2 tot 2.5 uur ben je er wel zo’n beetje als je vanuit het midden van Nederland komt. De stad is zowel overdag als ook in de avond/nacht prachtig om te zien en zeker om te fotograferen. En met deze hotspots maak jij de mooiste plaatjes.

De bezienswaardigheden van Brugge

Brugge 1: Onze Lieve Vrouwekerk

Deze 122 meter hoge toren van baksteen is de hoogste van de wereld, en hier vindt je onder andere de Madonna met Kind van Michelangelo.

Brugge, Fotografie door: Juan Pablo de Miguel
Brugge, Fotografie door: Juan Pablo de Miguel

Brugge 2: De Grote markt incl Belfort

Dit is in ieder geval het grootste plein van Brugge en hier kun je heerlijk genieten van een kopje koffie in een van de vele restaurants en cafés. En met de Belfort is er ook een prachtige toren om vast te leggen. Kijk echter ook even goed rondom het plein want met de vele bijzondere gebouwen is er genoeg om vast te leggen. En de altijd rondrijdende koetsen kunnen je de gelegenheid geven om romantiek vast te leggen.

Brugge 3: Het stadhuis en “de brug”

Dit gebouw uit de 14e eeuw heeft een bijzondere gevel door de verschillende torentjes. Binnenin het stadhuis zijn er diverse wandschilderingen om te fotograferen. De verwijzing naar “de Brug” komt omdat het stadhuis staat op het plein de Brug.

Brugge 4: De Eiermarkt

Leg je liever de lokale bevolking vast met een goed glas… dan kun je het beste naar de Eiermarkt van Brugge toe gaan. Want hier vind je genoeg bruine kroegen waar je jezelf helemaal kunt uitleven op de details van het dagelijkse leven.

Brugge 5: Minnewaterplein

De meest romantische plek van Brugge is het Minnewater, het is een rechthoekig meer omringd door bomen en het aangrenzende Minnewaterpark. Op deze locatie kun je echt fantastische romantische foto’s nemen van je geliefde of een model. De bomen en het water en het kasteeltje langs het water zorgen voor de perfecte balans in elke foto.

Brugge, Fotografie door: Hans Van Kerckhoven
Brugge, Fotografie door: Hans Van Kerckhoven

Extra tipje!

Net niet benoemd maar zeker de moeite waard is een rondvaart door de reien neem wel een snelle sluitertijd want met een langere sluitertijd zul je details gaan missen vanaf de boot.

Wat neem je mee aan fotoapparatuur?

Ga je met een spiegelreflex op stap denk er dan aan om deze items mee te nemen:

  • DSLR van je keuze
  • Een groothoeklens vanaf 16mm
  • Een telezoomlens of lenzen
  • Eventueel een Fish Eye lens voor de krappe steegjes
  • Een solide statief
  • Filters ND en Polarisatie
  • Genoeg geheugenkaartjes
  • En uiteraard onderhoud materiaal

Voor een compact camera of smartphone is het lijstje wat korter Neem dan iig genoeg geheugenkaartjes mee en het liefst ook een statief.

Heb jij een mooie foto gemaakt van Brugge? Laat deze dan hier terugkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.