Deel en krijg inspiratie op/via Social Media

Deel en krijg inspiratie op/via Social Media

Iedereen weet dat Social Media een website kan maken maar ook kan breken.Het is dan ook van groot belang om als fotograaf een duidelijk beeld te hebben van de beschikbare kanalen en hoe je deze voor je website kunt gebruiken. Wij gebruiken onze kanalen vooral om te inspireren en onze berichten te delen. Met onderstaande uiteenzetting kan je hopelijk zelf bepalen welk kanaal voor jou geschikt is.

Facebook, wie heeft het niet

Ja, ik begin met Facebook dit medium mag eigenlijk niet ontbreken, hier zitten al je vrienden op. En met dit kanaal kun je snel meer volgers krijgen doordat jouw vrienden je berichten kunnen liken wat weer zichtbaar is op hun eigen “Wall”, enz enz. Dit kanaal kan letterlijk een olievlek zijn ten positieve maar zeker ook ten negatieve!

Bekijk ons Facebook account

Instagram voor een persoonlijke benadering

Instagram is voor ons een kanaal waarop we direct via een smartphone afbeeldingen kunnen delen. Dit kan ook via Facebook maar we gebruiken Instagram voor meer een persoonlijke benadering. Het voordeel aan Instagram is dat je dmv een # een breder publiek kunt trekken dan alleen je volgers. Iedereen die de zoekfunctie gebruikt en bijvoorbeeld Nature intoetst kan dan jouw #nature zien. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid van jouw foto!

Bekijk ons Instagram kanaal hier

Twitter, is dat nog nodig?

Velen van ons hebben een Twitter account, wij ook en elk bericht wat we plaatsen komt ook op dit kanaal terug. Maar hoe effectief is Twitter voor jou als fotograaf? Wij hebben ons deze vraag vaak gesteld en eigenlijk komen we tot de conclusie dat Twitter een noodzaak is waar je aanwezig moet zijn. Het is een lastig platform, maar als je dagelijks leuke content plaatst, samen met werk van anderen, dan kan je daar nog weleens voordeel uit halen. Vooral als je tussen de content door jezelf en je diensten actief promoot.

Volg ons Twitter kanaal hier

Dit zijn wel de drie grootste social media kanalen waar je vandaag de dag mee geconfronteerd word maar heb je wel eens gedacht aan deze twee kanalen?

Pinterest is ideaal voor moodboards

Pinterest is de laatste paar jaar enorm in populariteit gestegen. Dat is ook niet zo verwonderlijk want als er al een social media kanaal is waarop je inspiratie kunt opdoen dan is dat wel Pinterest. Stel eenvoudig een bord samen met foto’s die je leuk vind voor een shoot en deel deze dan met je klant. Of plaats een bord met daarop jouw porfolio. Het voordeel is dat Pinterest lekker laagdrempelig is en voor iedereen is te gebruiken. Een ideaal medium voor moodboards

Bekijk onze inspiratie op Pinterest

Google+ is dat een ondergeschoven kindje?

Nee zeker niet, Google+ kan je zelfs helpen om betere rankings te krijgen met je website. Hiervoor zul je jouw account moeten koppelen met de website. Een eenvoudige beschrijving vind je in de help pagina’s van Google+ zelf. Ondanks dat je ongelofelijk veel inspiratie kunt opdoen van andere fotografen vanuit de gehele wereld, is het verkrijgen van volgers toch aanzienlijk lastiger dan bij bovenstaande kanalen. Google+ beloond jou wanneer je een trouwe gebruiker bent is mijn ervaring.

Heel prettig misschien maar het is ook een kanaal wat moeilijk te managen is. Zo is het niet altijd mogelijk om een eigen url te krijgen die jouw web-naam heeft. En als je een link deelt kun je niet een eigen afbeelding bijvoegen. Maar desondanks hebben wij ook een kanaal. Met een kanaal heb je de mogelijkheid om meer bedrijfsinformatie te delen en diensten als YouTube te koppelen.

Bekijk ons kanaal hier

3 Replies to “Deel en krijg inspiratie op/via Social Media”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.