Home | De perfecte bureau accessoire voor MacBook PRO met touchbar
apple-dongles
Fotoapparatuur

De perfecte bureau accessoire voor MacBook PRO met touchbar

Toen ik een iPad kreeg en vervolgens een iMac en tenslotte ook nog een MacBook Air was ik verslaafd en zei ik Windows voorgoed vaarwel. Al snel begon ik video’s te editen op de MacBook Air en werd filmen en editen mijn passie. Veel van wat je ziet op onze YouTube kanaal heb ik gefilmd en ge-edit. Gelukkig leer ik nog elke dag bij.

New MacBook PRO

Maar nu we een paar jaar verder zijn en we steeds meer 4K en multicam opnemen, was zelfs Franks oude MacBook niet snel genoeg dus. Dus kocht ik in november de nieuwe MacBook Pro mét touch bar en alleen maar USB C aansluitingen. Hij is lekker snel, licht van gewicht en het beeld is fantastisch. De iMac werd verkocht zodat ik altijd en overal mijn werk bij me had. Alleen dat geklungel met al die dongels….

apple-dongles

Ik gebruikte een USB Hub waar mijn toetsenbord en iPhone aan hing en mijn printer/scanner, (scanner werkt niet draadloos), labelprinter en backup. Voor de monitor gebruikte ik een verloop van USB C naar HDMI. Voor de Thunderbolt harddisk heb ik een Thunderbolt naar USB C verloop en dan moet ik natuurlik nog stroom aansluiten. Als ik de geheugen kaart wilde gebruiken moest ik een van de kabels los trekken zodat ik mijn USB C kaart lezer kon gebruiken, maar niet mijn harddisk, want daar sla ik alles op, ook niet de USB hub, want dan doet het toetsenbord het niet meer. Gelukkig is de muis bluetooth.

Omdat de bijgeleverde voeding geen magnetische aansluiting heeft kocht ik een Griffin kabel om de Apple USB C kabel te vervangen. Maar helaas was die zo breed dat ik de USB C port ernaast niet meer kon gebruiken.  Dat zelfde gold trouwens voor de USB C kaart lezer.  Ik heb inmiddels al een klein fortuin uitgegeven aan dongels.

Arc-hub, is deze kickstarter de oplossing?

Ook merkte ik vaak dat als ik mijn laptop openklapte niet direct USB en beeld had maar dan even de stekker erin en eruit moest trekken. Er staat inmiddels een Arc hub in bestelling. De Arc Hub  is een 7 in 1 USB C oplossing met alle aansluitingen die ik nodig hebt: USB C, USB3, HDMI, SD card reader, en minidisplay port. Maar zoals altijd bij een kickstarter project duurt het nog wel even voordat ik er een in huis heb net zoals een fatsoenlijke hard case…. (ps: zowel Specks als Moshi beloven er eind februari een beschikbaar te hebben, maar in december zeiden ze dat het in januari echt zou komen…)

arc-hub-image-_5_-0

OWC Dock, de perfecte beschikbare bureau oplossing

In mijn zoektocht naar een betere oplossing kwam ik OWC USB C Dock tegen, de perfecte USB C bureau oplossing voor MacBook gebruikers met  alle aansluitingen die ik nodig heb en zelfs een netwerk aansluiting. Dankzij onlinemacwinkel.nl kon ik hem testen.

aansluitingen

Je kan kiezen uit verschillende mac kleuren en dankzij de USB C kabel zit ie niet aan je MacBook  vast (zoals andere hyperdrive oplossingen, niet handig bij gebruik van een hard case) maar staat hij gewoon op je bureau.

Hij heeft de card reader en een powered USB aansluiting aan de voorkant, ideaal om je iPhone of iPad op te laden. Dankzij de eigen power (wel een groot blok) kan ook de oplader in de tas blijven, of zoals in mijn geval thuisblijven voor als ik daar aan het editen ben.

De OWC USB C Dock werkt ook prima met de Wacom Mobilestudio Pro, een Windows machine met ook alleen maar USB C aansluitingen.

We maakten er een filmpje van, waarbij je mij ziet klungelen met alle dongels.

“End to the dongle circus, OWC USB-C dock”

Te koop bij www.onlinemacwinkel.nl, die hebben trouwens nog veel meer handige gadgets en uitbreidingen voor je Apple.

workshop-amsterdam

Over de auteur

Annewiek Doorhof

Office manager van fotograaf, bestseller auteur en eerste Europese KelbyOne trainer Frank Doorhof. Tevens cameravrouw van instructievideo's. (www.youtube.com/frankdoorhof). Eigenaar van Studio FD, waar de workshops model fotografie van Frank gegeven worden. Reist en filmt ook altijd mee bij workshops op locatie wereldwijd. Verkoper en ambassadeur TetherTools.

Reactie geven

Klik hier om een reactie te geven

Gratis gids nabewerken

Xpozer
Camerashop_algemene shopbanner_300x250

Wie zijn onze partners:

Transcontinenta Fujifilm Sigma Benelux Fotovakschool Image Map

Nieuwsbrief

Meer dan 30.000 volgers

Mis niets van DeFotoblogger en volg ons op de verschillende kanalen.

DeFotoblogger op Flickr

  • Global warming
  • P1000423
  • Groenekan, the Netherlands
  • galerij Leipzig
  • Purity
  • Playing with reflections
  • Rockabella,..Skultuna 2017.
  • Modern next to old
  • Crazy Mama & The Bootz