Home | De G-master 100-400mm van Sony is geintroduceerd
Sony G-master 100-400mm
Fotografie nieuws

De G-master 100-400mm van Sony is geintroduceerd

Uitmuntende scherpte, snelle AF en een compacte vormgeving en in het bijzonder geschikt voor enthousiaste, professionele sport-of natuurfotografen. zo vat Sony hun nieuwe lens samen, de G-master 100-400mm F4,5–5,6 GM OSS.

Het model levert een scherpte van hoek tot hoek over het volledige zoom- en scherpstellingsbereik van de lens. Daarnaast biedt de lens prachtig ‘bokeh’. Deze combinatie stelt de fotograaf in staat om de kleinste details in elk onderwerp uit te lichten.

Lees meer over de revolutionaire Sony a9.

 

Sony G-master 100-400mm
De Sony G-master 100-400mm.

De lens bestaat uit 22 lenselementen verdeeld over 16 verschillende groepen, waaronder één Super extra-low dispersion en twee extra-low dispersion elementen, die gezamenlijk de chromatische aberratie minimaliseren. Dit zorgt ervoor dat de ultieme resolutie wordt behaald. De lens heeft ook de Nano AR-coating van Sony die vooral geschikt is voor sport- en natuurfotografie, omdat de coating ongewenste reflecties vermindert.

AF-prestaties

De 100-400mm heeft een dubbel motorsysteem die de lensaandrijving voor scherpstelling versnelt, zodat plotselinge bewegingen goed worden vastgelegd en dat het onderwerp snel wordt gevonden. Daardoor is deze lens uitermate geschikt voor sport.

De nieuwe FE 100-400 mm GM supertelezoomlens is in Europa beschikbaar vanaf juli 2017, voor een prijs van ongeveer €2900.

Tags
Workshop Lange Sluitertijden

Over de auteur

Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen

Mijn naam is Renzo Gerritsen en ik ben een jonge fotograaf die altijd op zoek is naar een nieuw perspectief.

Reactie geven

Klik hier om een reactie te geven