Canon introduceert EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM

Canon introduceert EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM

Canon heeft een nieuwe innovatieve lens geïntroduceerd: de EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM. Deze lens is ontworpen voor schitterende macro- en close-upfotografie en voorzien van Canon’s unieke Micro Litetechnologie. Daarmee is de EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM de eerste lens van dit type in het EF-S-assortiment.

De EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM maakt deel uit van Canon’s uitgebreide serie EF-lenzen en is compatibel met alle APS-C DSLR-camera’s*. De lens stelt fotografen in staat om zelfs de fijnste details vast te leggen en nog dichter bij hun onderwerp te komen. De lens verlicht kleine onderwerpen en close-updetails, terwijl het ontwerp met een afgeschuinde rand minimale schaduw op het onderwerp laat verschijnen. Dankzij de combinatie met een Image Stabilizer met Hybrid IS kan de lens ongewenste trillingen en onscherpte voorkomen om zo het eindresultaat van macro-opnamen verder te verbeteren.

Deze krachtige macrolens is met een life-size 1:1 vergroting in staat om onderwerpen op 3 cm vanaf de voorzijde van de lens op een schitterende wijze vast te leggen. Deze minimale werkafstand en vergroting maken dit de lens voor het onthullen van de minuscule en complexe details van onderwerpen zoals sieraden, food of kunstvoorwerpen.

De EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM heeft het vermogen om een geheel nieuwe wereld vol details in kaart te brengen en is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar fascinerend en duidelijk onderscheidend beeldmateriaal voor hun Instagram-account of om snel een portfolio vol schitterende productfoto’s te produceren voor een klein bedrijf.

Uitgevoerd met een optical Image Stabilizer met Hybrid IS geeft de lens fotografen de vrijheid om opnamen vanuit de hand te maken en zo met nieuwe perspectieven van nog dichterbij details te onthullen die kleiner zijn dan het menselijk oog kan waarnemen. De geavanceerde Hybrid IS compenseert dankzij de ingebouwde technologie zowel rechtlijnige bewegingen als rotaties en is daarmee uiterst praktisch voor macro-opnamen. Hybrid IS compenseert de camerabewegingen die vaak de oorzaak zijn van ongewenste onscherpte.

De ingebouwde Macro Lite garandeert flexibele belichtingsopties en maakt de lens gebruiksvriendelijk. Fotografen kunnen wisselen tussen twee lampjes die zich aan elke zijde van de lens bevinden of beide lampjes tegelijk inschakelen. Met een druk op de knop kan de lichtintensiteit worden aangepast om de subtielste details te versterken. Gebruikers kunnen op creatieve wijze schaduw en textuur toevoegen, terwijl de kleur en details worden benadrukt. De ingebouwde Micro-Lite maakt het eenvoudig om macrofoto’s met een schitterende belichting te produceren die zonder verdere nabewerking klaar zijn voor uploaden naar Instagram.

ef-s-35mm-f2-8-macro-is-stm-single-light-illuminated-a-bright-frt

Om veelzijdige fotografie met natuurlijke en off-camera belichting mogelijk te maken, zorgt het ontwerp met de te plaatsen lenskap dat deze lens schaduwvorming op het onderwerp minimaliseert, evenals de reflecties van de lens die op het onderwerp kunnen verschijnen.

Het ontwerp en de technologie van de lichtgewicht EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM stellen fotografen in staat om hun kunstvorm naar het volgende niveau te tillen. Het cirkelvormige f/2.8 diafragma met 7 lamellen zorgt voor een fraaie achtergrondonscherpte door out-offocus delen van een foto uniform te renderen en het onderwerp zo vrijstaand te maken van de omgeving. Dit is ideaal om de aandacht van de kijker naar de details te leiden en schitterende foto’s te maken. De Super Spectra Coating zorgt daarnaast voor een vermindering van overstraling en reflectie om zowel het contrast als de kleur te handhaven.

Voor filmmakers is de fluisterstille werking van de STM-scherpstelmotor een extra voordeel voor filmen zonder geluiden die afleiden, terwijl de soepele pull-focusovergangen voor cinematische effecten zorgen.

De EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM is een veelzijdige, lichtgewicht lens die is ontworpen voor krachtige macrofotografie. De lens is inzetbaar voor een breed scala aan toepassingen, zoals portret- en straatfotografie en voor alledaagse fotografie door beginnende fotografen die hun verhaal willen vertellen.

De belangrijkste kenmerken van de Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM:

  • Macrolens met ingebouwd Macro Lite
  • Life-size 1,0x vergroting
  • Kortste scherpstelafstand van 3 cm
  • Fluisterstille en vloeiende scherpstelling
  • Optical Image Stabilizer met Hybrid IS
  • Cirkelvormig diafragma met 7 lamellen voor schitterende achtergrondonscherpte
  • Super Spectra Coating
  • Uniek lensontwerp voor macrofotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.