Vragenvuur: 10 vragen voor party- en eventfotograaf Bryan Belga

Vragenvuur: 10 vragen voor party- en eventfotograaf Bryan Belga

Bryan Belga is dit keer onze fotograaf die onze 10 vragen beantwoordt. Bryan is een jong talent die feest na feest afloopt en daar de mooiste momenten probeert vast te leggen. Hij heeft al een indrukwekkend portfolio. Lees meer over zijn werkzaamheden als party- en eventfotograaf.

Hoe of wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik begon met fotograferen toen ik een spiegelreflexcamera moest aanschaffen voor de opleiding die ik na de beruchte zomer ging startten. Dat was de opleiding Media Vormgever op het ROC Nijmegen in 2013. Ik had de camera nog geen week en kreeg via facebook een berichtje of ik op een lokaal dance event wou fotograferen. Met totaal geen ervaring heb ik toch ja gezegd en uiteindelijk ging het niet eens zo slecht.

img_6152

Tijdens de fotografielessen op mijn nieuwe opleiding begon ik het steeds leuker te vinden en vooral te begrijpen van wat ik nu precies aan het doen was. Al snel kwam ik in contact met een label/platenmaatschappij in de hardstyle scene genaamd Theracords. Zij hadden een fotograaf nodig voor een evenement. Dit beviel goed en na een aantal evenementen kreeg ik een mailtje van Clublife Magazine of ik voor hun wou schieten.

Dit was nog allemaal in het eerste jaar, het ging allemaal erg snel. Via deze weg ben ik steeds verder in de (hard)dance scene gerold als fotograaf en heb ik al voor verschillende bedrijven en organisaties gefotografeerd.

img_0315

Wat vind je het leukst om te fotograferen? En waarom?

Op dit moment vind ik het fotograferen op dance events supertof! Ieder event is ook weer anders, van kleine podia tot megagrote kunstwerken van stages. Op elk event is weer een ander sfeertje en thema wat het ook levendig houdt. Daarom verveelt het ook totaal niet.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan en hoe zorg je voor een jouw specifieke uitstraling?

Een gerichte inspiratiebron heb ik niet echt. Natuurlijk kijk wel naar andere fotografen via social media hoe zij te werk gaan en hoe zij uit bepaalde hoeken fotograferen. De foto’s moeten voor mij een duidelijk blik geven van wat je ziet en voelt op het festival.

bryanbelgamedia_wildkingdom-150

Wat zijn je ambities/wat zou je willen bereiken?

Zelf kijk ik niet zo in de toekomst, ik laat het gewoon op mij afkomen. Wel wil ik mij steeds meer focussen op alleen het fotograferen van de artiesten en sfeer op het festival in plaats van ook portretfoto’s van het publiek.

Wat doe je in het dagelijkse leven als je niet aan het fotograferen bent?

Sinds afgelopen zomer ben ik geslaagd voor de opleiding media vormgever. In oktober ben ik officieel mijn bedrijf gestart, Bryan Belga Media. Ik richt mij op fotografie en grafisch vormgeving. In mijn vrije tijd onderneem ik vaak wat met vrienden, gezellig thuis een biertje of eropuit naar een dance event.

bryanbelgamedia_wildkingdom_dreamcatchers-91

Wat zit er allemaal in je cameratas als je op pad gaat?

Ik heb een aantal dingen bij me die niet mogen missen. Dat is de Canon 600D met de Sigma 17-50mm f2.8, Canon 50mm f1.8, en de Canon 70-300mm f4-5.6 IS. Daarnaast heb ik nog een Monopod en een Yongnuo YN-568EX.

Aangezien mijn studenten tijd voorbij is en ik mijn eigen bedrijf ben begonnen ga ik binnenkort flink upgraden. De Canon 6D, de Canon 70-200mm II f2.8 en de Sigma 15mm f2.8 staan op mijn lijstje.

Elke foto kent zijn verhaal. Welke foto uit je portfolio heeft het mooiste verhaal? En waarom?

chefkok-sail-amsterdam

In de zomer van 2015 bezocht ik werelds grootste en gratis nautische evenement Sail 2015 in Amsterdam. Ik was op een Portugees schip en wou net van het schip aflopen totdat ik even naar binnen keek. Daar zat de chefkok op zijn tablet te kijken, helemaal afgezonderd van de buitenwereld terwijl de rest van de crew druk bezig was. Naar wat hij precies aan het kijken is mij een raadsel. Wel vraag ik het mij steeds af als ik de foto terug kijk.

Afsluitend: Wat wil je de hobby, amateur of beginnende fotograaf nog als tip meegeven?

Blijf vooral doorgaan met je eigen ding. Doe wat je tof vindt en de rest komt vanzelf! Kijk ook vooral op internet naar handige tips of fotoseries zoals van DeFotoblogger.nl of van andere fotografen en probeer ervan te leren.

Volg zijn fotografie op facebook!

One Reply to “Vragenvuur: 10 vragen voor party- en eventfotograaf Bryan Belga”

  1. Ik heb nog kinderfotos, ik had zelfde voorliefde als jij op die leeftijd, minolta x700 en Metz 45ct5 met dichters 45 dus jonge je ligt dicht aan de boomstam, groet je vader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.