REVIEW: Bloxit vernieuwende wanddecoratie

REVIEW: Bloxit vernieuwende wanddecoratie

Bloxit: waarschijnlijk heb je er nog nooit eerder van gehoord. Begrijpelijk, want het is een totaal nieuw product! Toen we werden benaderd door Bloxit of we dit product wilden reviewen hoefden we geen twee keer na te denken. We waren erg benieuwd naar dit ontzettend gave product. Lees mijn review over Bloxit.

Wat is Bloxit precies?

Met Bloxit hang je foto’s aan de muur in de vorm van een collage. Een collage die je volledig zelf samen kunt stellen én kunt blijven veranderen. Laat je creativiteit dus vooral lekker gaan! Je kan kiezen uit minimaal 4 foto’s en uit maximaal 15! Er zijn drie beschikbare formaten: de vierkante variant van 96 x 96 cm en een rechthoekig formaat, staand of liggend, van 120 x 72 cm.

Review Bloxit

Het unieke aan Bloxit is dat je de foto’s die je bestelt hebt kunt vervangen door andere foto’s door die los te bestellen. Je kan ook met dezelfde foto’s de volgorde veranderen. Hierdoor kan je je product blijven veranderen, daar waar dat met een aluminium of canvas product niet kan. De levensduur van dit product wordt daardoor oneindig, ook omdat het niet snel zal gaan vervelen. Het is geschikt voor in huis of kantoor, maar ook de ondernemer kan hiermee zijn portfolio of producten laten zien of sfeer aanbrengen in de zaak.

Het product

Het Bloxit-systeem is een erg mooi systeem. Het bestaat uit een MDF achterwand met gaten die je gemakkelijk op kunt hangen aan de hand van vier schroeven. Die achterwand zit vol met gaten, omdat je daar de foto’s in moet drukken. De foto’s zijn namelijk geprint op een dikke houten plaat van 18mm dik en die bevatten pluggen (zie foto hieronder). Die deuveltjes vallen precies in de gaten van het bord. Zo krijg je een perfect en passend geheel en ik moet zeggen dat het er bij mij ontzettend strak en stevig op zit.

Ik vind het naast een mooi systeem ook ontzettend handig, omdat je op deze manier de volgorde van de foto’s kunt veranderen. Ben je je eerste indeling zat, dan verander je het gewoon! Nouja, gewoon… De stevigheid die een pluspunt vormt, vormt verwacht ik ook een nadeel. Als je de foto’s wilt verwisselen, dan is daar wel wat kracht én voorzichtigheid voor nodig. Ik weet niet of het verstandig is om de foto’s 10 keer te verwisselen. Maar ik verwacht dan ook niet dat je de foto’s 10 keer per jaar gaat veranderen 🙂

Review Bloxit

Review Bloxit

Ik wil nog even terugkomen op de foto’s zelf. Zoals ik al zei zijn ze gedrukt op 18mm dik MDF en zijn de randen afgewerkt met zwarte randen. Man, wat vind ik dat mooi! De foto’s hangen ongeveer met een centimeter ruimte uit elkaar en door die dikte van het hout komt er een ontzettend mooie dieptewerking in. Van dichtbij, van veraf, vanaf links of vanaf rechts, het ziet er toch elke keer weer anders uit. Doordat de foto’s gedrukt zijn op MDF kan je de foto’s zonder problemen schoonmaken. Het heeft een licht glanzend effect.

Weten hoe je de Bloxit precies ophangt? Bekijk dan deze korte YouTubevideo.

Bestelproces

Waar het bestelproces soepel moet verlopen ondervond ik toch een aantal probleempjes. Één foto wilde niet uploaden, omdat de foto te klein zou zijn. Dat vond ik opvallend, want een paar weken daarvoor had ik dezelfde foto laten drukken op 3 x 1 m en hij zag er ragscherp uit. Als ik dezelfde foto verklein naar het formaat van een foto die ik wel kon uploaden, dan kan het ineens wel. Soms krijg ik ook een aantal foutmeldingen. Wanneer ik die wegklik, kan ik gewoon verder gaan met het samenstellen van mijn Bloxit en dan weet ik niet waar het probleem vandaan komt.

Bij het bestelproces kan dus nog wat gewonnen worden, maar voor de rest werkt het samenstellen van de Bloxit prima. Zodra je je Bloxit hebt besteld, dan duurt het ongeveer 10 dagen voor je het binnen hebt.

Review Bloxit

Conclusie

Ontzettend mooi product, dat staat voor mij vast. Vroeg opstaan gaat voor mij nu iets makkelijker, omdat ik dan naar mijn foto’s op de Bloxit kan kijken. Ik ben er oprecht super blij mee en het is een echte blikvanger! Het feit dat je de volgorde van de foto’s kunt vervangen, maar ook nieuwe foto’s kunt bijbestellen, maakt het een uniek product waar je lekker mee kan spelen.

Al moet ik zeggen dat ik wel een aantal haken en ogen zie. Zoals benoemd is de stevigheid zowel positief als negatief, omdat de foto’s er soms lastig af gaan. Voorzichtigheid is geen overbodige luxe en het vaak vervangen van de foto’s kan misschien schade toebrengen of de foto’s drukken niet heel stevig meer vast.

Daarnaast zou het geen slecht idee zijn om meerdere formaten beschikbaar te stellen. Er is één vierkant formaat en één staand/liggend formaat. Ik kan begrijpen dat dit formaten zijn die niet in iedere ruimte geschikt zijn. Daarnaast is er de prijs. Die is wellicht aan de hoge kant, namelijk € 200,-. Dat is een flinke investering en dat kan een afschrikking zijn als je decoratie voor in huis zoekt. Als je bedoeling is om een lege plek in huis te vullen en je kan kiezen uit canvas of Bloxit, dan kies je canvas. Bedrijven zullen hier minder last van hebben, want die kunnen de btw eraf trekken. Het zou dus zeker schelen als er verschillende formaten zijn (kleiner) met een kleiner prijsje.

Review Bloxit

Nogmaals: ik vind het een fantastisch product. Ik heb nu een tijd de Bloxit aan de muur hangen en het verveelt niet. Ik blijf ernaar kijken! Bloxit, ontzettend bedankt voor dit mooie en vernieuwende product.

Het bestellen van jouw unieke Bloxit kan op Bloxit.nl voor € 200,-. Het nabestellen van foto’s kost € 18,- p. st.

Bloxit give away!

DeFotoblogger heeft een unieke give away! We mogen één complete Bloxit t.w.v. € 200,- aan één van onze lezers weggeven! Ben je enthousiast geworden over dit product en zie je dit in huis hangen, let dan goed op. Binnenkort krijg je via onze facebook meer informatie over het winnen van jouw eigen en unieke Bloxit.

Review Bloxit

2 Replies to “REVIEW: Bloxit vernieuwende wanddecoratie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.