Bekende fotograaf uitgelicht: Scott Kelby

Bekende fotograaf uitgelicht: Scott Kelby

We hebben inmiddels al een aantal fotografen gehad en misschien hebben jullie inmiddels wel door dat de meeste fotografen die ik uit kies ook een sterke link hebben met Photoshop.  Zo ook de man die ik in dit artikel in de spotlight zet. Dit keer gaat het om de man achter Photoshop World, Scott Kelby!

Wie is Scott Kelby

headshotScott Kelby is afkomstig uit Amerika en woont in de staat Florida. Zoals net al vermeld is hij de man achter Photoshop World, de grootste Photoshop conferentie ter wereld. Referenten en sprakers van over de hele wereld komen hier hun manier van werken met Photoshop uitleggen. Maar Photoshop World is misschien niet het meest bekende waarvan je deze man kent.

Naast Photoshop World heeft Scott Kelby een van de grootste E-Learning bedrijven als het gaat om fotografie en retouching: KelbyOne. Bij zijn opleidingsbedrijf zijn veel grote namen aangesloten. Deze “trainers” komen van over de hele wereld, Bijvoorbeeld Calvin Hollywood, Glyn Dewis en ook Frank Doorhof, vriend van DeFotoblogger.

Natuurlijk is Scott Kelby niet alleen bezig met deze dingen. Hij is ook druk met de fotografie. Hij bind zich niet specifiek aan een genre. Dit is wel te zijn aan zijn uitgebreide portfolio. Je vind hier onder anderen: Beauty & Fasion-, Sports-, People- en Car-fotografie. Zoals je dus kunt zien, van alle markten thuis! Bijzonder mooi vind ik zijn Car- & People fotografie. Bij Car-fotografie weet hier de details van een mooie wagen bijzonder goed vast te leggen. Bij People fotografie levert hij altijd sprekende portretten op waarin de persoonlijkheid van de gefotografeerde persoon erg goed naar voren komt.

Hieronder een greep uit het werk van Scott:

Ben je benieuwd naar meer van zijn werk? Dit vind je op zijn website. Ook is hij te vinden op verschillende social media. Op Facebook is hij actief als Scott Kelby, verder op YouTube op het kanaal van KelbyOne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.