‘Behind the smile’ door Douwe Siesling

‘Behind the smile’ door Douwe Siesling

Vandaag hebben we een gastblog van Douwe Siesling, een zelfstandige ondernemer in de branche fotografie en grafisch ontwerp. Zijn passie is verhalen vertellen door middel van het bedenken van concepten en deze uiteindelijk te visualiseren in een artwork. Eerder vertelde Douwe over ‘Fictional Media’. Ditmaal vertelt Douwe over zijn nieuwste project “behind the smile”, zijn meest heftige project tot nu toe.

De kale man heeft 2 kinderen verloren bij een afschuwelijke brand in zijn woning. Dit heb ik met verbrande kinderhanden gevisualiseerd. De jonge meid is vroeger misbruikt door haar oppas, waarvoor ik oudere mannen handen heb gebruikt.
De jonge man heeft in het Nederlandse leger diverse uitzendingen meegemaakt waar hij nog dagelijks last van heeft.

Dit zijn helaas waargebeurde verhalen van èchte mensen. Dit maakt dit project heel erg heftig en speciaal voor mij. Evenals voor de mensen die hier in model staan. Voor deze mensen is het nog een keer zo dapper om hier aan mee te doen en zich zo bloot te stellen met hun ervaring. De uiteindelijke visualisatie van dit project komt als een bom binnen voor deze mensen. Dat maakte het voor mij ook heel erg moeilijk om deze mensen te vragen om mee te werken. Ik ben ze heel erg dankbaar en kijk erg tegen deze mensen op omdat ze hieraan mee hebben willen werken.

Met dit project wil ik laten zien dat je nooit van het gezicht van mensen hun problemen kunt lezen. Al lijkt een mens nog zo positief in het leven te staan en overal van te genieten, kunnen ze tegelijkertijd ook hele heftige ervaringen hebben gehad in hun leven. Ervaringen die zich nog altijd, en wellicht voor altijd, sterk zullen vasthouden aan deze personen.

Wees ten alle tijden voorzichtig met wat je tegen mensen zegt. “Behind a smile there might be a story you’ll never understand”.

Om op te hoogte te blijven van het werk van Douwe Siesling, bekijk dan zijn facebook en instagram!

 

© Douwe Siesling
© Douwe Siesling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.