REVIEW: Incognito op pad met de Artisant & Artist camerastrap

REVIEW: Incognito op pad met de Artisant & Artist camerastrap

Een camerariem van Artisant & Artist geeft je de gelegenheid om zonder aandacht te trekken met je camera door de stad te lopen. Aandacht trekken doe je toch wel als er een grote DSLR aan je nek hangt, maar moet het dan zo overdreven dat er een merk en type vermeld wordt op de camerariem?

Er voltrekt zich een drama

Want daar loop je dan met een mooie camera om je nek en dat mooie bandje waarop het merk en soms zelfs het type van je camera in volle grote te zien is voor iedereen die het maar wil zien. Trots als een pauw ben je natuurlijk. omdat je deze camera kon aanschaffen voor een mooie prijs. Je hebt er vaak flink voor moeten sparen en dat mag gezien worden. Toch?

Tja, ik als cameraliefhebber zie dat natuurlijk. Echter ben ik niet de enige. Het zijn ook de minder vriendelijke mensen in de wereld die precies weten wat jouw camera waard is. En daarvoor hoeven ze alleen maar naar het merk en typenummer te kijken welke in je nek vermeld staat. En met een simpele handeling is deze mooie camera ineens van je nek verdwenen. Daar sta je dan met lege handen en vraag je jezelf af hoe dat toch kan..,? Ik weet het wel, dat komt door dat riempje.

Ga voor incognito

Artisan & Artist
Foto genomen met, iPhone SE

In de afgelopen jaren heb ik vele verschillende camera’s mogen bezitten en wat ik altijd in de doos liet zitten was het riempje. En met altijd bedoel ik op de eerste twee camera’s na. Deze eerste twee camera’s vallen in het bovenstaande verhaal. Trots was ik op mijn aanschaf en ik wou het laten zien. Gelukkig had ik niet te maken gehad met dievenogen of ik heb ze kunnen afschrikken, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik altijd snijplekken kreeg en dat ik de meegeleverde riempjes niet fijn vond. Dus ik was opzoek gegaan naar vervangende camerastraps die mij wel konden bekoren. Zo maak ik al jaren met veel plezier gebruik van slingshots. Maar recent kreeg ik de Artisant & Artist camera riem uit de easy slider serie in mijn handen.

20160630-IMG_1523

De Artisant & Artist is een camerariem verkrijgbaar in vele kleuren en motieven. Het is een camerariem die meer weg heeft van een riem die bij een tas hoort dan wat je zou mogen verwachten bij een camera. Er werd mij vertelt dat de riem fijn zit en makkelijk groter en kleiner gemaakt kon worden. Maar bovenal dat de riem niet zou opvallen. En dat laatste sprak mij aan.

De eerste ervaringen met de Artisant & Artist

Dus ik bestel de Artisant & Artist ACAM-E38R en na een paar dagen krijg ik deze strap keurig thuis gestuurd. Het eerste wat mij opvalt is een klein zwarte artistiek vol doosje waarin de Artisant & Artist verstopt zit. Klein en fijn. Maar van hoge kwaliteit, dus dat voorspelde veel goeds. Ik maak het doosje open en daar vind ik mijn bruin/groene met rood lederen bies draagriem terug.

Snel haal ik deze eruit en laat mijn vingers langs de rand gaan. Dat wat altijd zorgde voor die vervelende branderige plekken in mijn nek. Dat mocht niet op deze Artisant & Artist zitten. En jawel hoor. Een zachte rand glijd er langs mijn vingers. De weving is met gemak subliem te noemen. En komt mijn inziens dicht in de buurt van de Peak design modellen. Geen enkel weeffoutje te vinden.

20160623-IMG_1110

De rode lederen merk embleem is er om je te vertellen dat je een kwaliteitsproduct heb. Het is een kleine verwijzing op deze verdere simpele maar degelijk in elkaar gezette draagriem. De letters lonken je om te kijken en dat doe ik dan ook gelijk maar even. Ik ben erg blij met mijn aankoop. Dat mag wel duidelijk zijn op dit punt toch?

De tweede ervaring met de Artisant & Artist

Maar dan komt de tweede ervaring al snel om de hoek kijken. Hoe verbind ik deze strap met mijn DSLR of de Canon GX5? De Artisant & Artist wordt geleverd met een lederen verbinding naar een ringetje welke je ook vind aan een sleutelbos, maar dan kleiner. Dat moet ook wel, want groter is gewoon niet mooi. De bevestigingsplekken op deze Canons zijn gefixeerd waar dat bij bijvoorbeeld een Fujifilm niet zo was.

20160623-IMG_1114

Ik zeg niet dat het niet lukte, maar ik heb denk ik wel een minuut of 10 tot 15 zitten prutsen om uiteindelijk de strap vast te hebben gemaakt aan de camera. Dit is niet fijn en zelfs best frustrerend te noemen. Hier had Artisant & Artist wel wat beter over mogen nadenken. Er zijn overigens ook andere modellen beschikbaar waarbij je deze ervaring niet zult hebben.

Het gebruik

Valt hier wat over te zeggen? Jazeker, hier valt wat over te zeggen. Want als de klus van het vastmaken afgelopen is kun je de strap pas gaan gebruiken. En dat heb ik dan tot op heden flink gedaan. De mogelijkheid om de riem langer of korter te maken met een enkele beweging van een vinger is wel erg fijn. Geen zware trek beweging om de camera dicht tegen je aan te krijgen. Nee, gewoon een kleine soepele beweging en je camera komt omhoog. Door de goede afwerking is er ook geen last van vervelende brandplekken of iets in die geest. Zelf niet als je de camera uren om je nekt hebt hangen tijdens een stevige wandeling.

20160626-IMG_1188

De bevestiging om de band langer of korter te maken is gemaakt van een plastic composiet. Het totale gewicht van deze nylon/lederen riem is 104 gram. Al met al niet gek. Ik heb de Khaki kleur uitgekozen omdat ik een beetje op zwart ben uitgekeken. Daarnaast vind ik het wel wat retro en tja, het hoeft natuurlijk niet saai te zijn toch? Incognito betekent niet saai. Het betekend alleen dat het niet opvalt.

De riemen van Artisant & Artist kosten niet zo heel erg veel geld, maar je krijgt er wel een incognito uitstraling mee. Je omgeving weet niet welk model er om je nek hangt en het comfort niveau is heel erg hoog. Het is dan ook zeker een product wat ik kan aanraden.

20160706-IMG_2662

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.