7 makkelijke tips voor prachtige iPhone natuurfotografie

7 makkelijke tips voor prachtige iPhone natuurfotografie

Heb je moeite om met je iPhone natuurfotografie? Doordat licht en weersomstandigheden continue veranderen is dat best begrijpelijk. Er is veel om bij stil te staan voordat het goed gaat. Maar met een paar simpele tips kan ook jij snel de schoonheid vastleggen wat je voor ogen had.
Deze 7 super simpele tip voor prachtige iPhone fotografie gaan je hierbij zeker helpen.

iPhone tip 1

Maak optimaal gebruik van de (jouw)natuurlijke omgeving. Waar je ook woont er is altijd wel natuur dichtbij om te gaan verkennen, denk hierbij aan je achtertuin, het park, een meertje of rivier en uiteraard het bos.

iPhone tip 2

Probeer te fotograferen met zachte lichttinten over het algemeen het gouden uur. Maar fotograferen op een bewolkte dag geeft ook een difuuslicht. Al ben ik fan van de warmte die het gouden uur geeft.

iPhone tip 3

Kom dichtbij voor de details, je iPhone is super om erg dicht bij het onderwerp te houden. De camera heeft weinig moeite met scherpstellen van bloemen en bladeren van zeer dichtbij. Wil je meer? Gebruik dan een marcolensje, deze lenzen zorgen ervoor dat details nog veel beter tot hun recht komen.

iPhone tip 4

Je onderwerp komt pas echt tot zijn recht met een simpele achtergrond. Als je vanuit een laag niveau omhoog fotografeert kan je de lucht als subtiele achtergrond gebruiken.

iPhone tip 5

Benut de burst modus om de kans te vergroten voor een goede foto van bewegende onderwerpen zoals vogels en voertuigen. Maar ook voor planten die door de wind blijven bewegen.

iPhone tip 6

Ga het hele jaar op pad. Benut de alle weersomstandigheden, zo kun je een leuk dagboek maken maar ook train je jezelf om in elke omstandigheid prachtige foto’s te nemen.

iPhone tip 7

Filters, je houdt ervan of niet! Gebruik je een filter doe het dan op een subtiele manier, om de natuurlijke schoonheid te waarborgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.