5 tips voor jouw “Selfie” het woord van 2013

5 tips voor jouw “Selfie” het woord van 2013

Selfie is vandaag verkozen tot het woord van 2013! Maar wat is een selfie nou precies en hoe maak je die? Een selfie is niets meer of minder dan een foto of filmpje van jezelf maken. Jezelf laten vastleggen door een vriend of vriendin wordt niet gezien als een echte selfie.

selfie-1

Een dergelijk zelfportret wordt vaak genomen in situaties waarbij je jezelf wilt laten zien op bijzondere plekken. Het meest gebruikte instrument hiervoor is toch wel je telefoon, deze heb je tenslotte toch altijd bij je. Een telefoon geeft overigens best goede resultaten, zeker als je het vergelijkt met vroeger ūüôā

Maar hoe kan je nou een goede “Selfie” maken?¬†Lees deze tips en ook jij maakt binnenkort je eigen zelfportret!

Tip 1

Neem de foto niet direct van voren. Hierdoor lijkt je gezicht een stuk platter en dat komt niet zo mooi uit. Zorg dat er een silhouet te zien is door je neus een beetje naar links of recht te draaien. Dit zorgt er ook voor dat de achtergrond ook betrokken wordt in de foto.

Tip 2

Neem de foto van boven af.¬†Als je de foto van bovenaf neemt zorg je ervoor dat je gezicht er goed uitkomt en dat je niet direct in je neus kan kijken of een mooie onderkin krijgt. Houdt de camera overigens niet te hoog, want dan kom je er uit te zien als een klein kind en dat is niet de bedoeling ūüôā

Tip 3

Zorg dat je in het licht staat. Ga bijvoorbeeld bij een raam staan, het natuurlijke licht geeft het beste resultaat! Het maakt niet uit of het zonnig is of juist bewolkt, het beste resultaat krijg je met daglicht, vind ik. Zorg er dan wel voor dat je bij een felle zon niet direct de zon inkijkt. Hierdoor knijp je je ogen dicht en het geeft een harde schaduw.

Tip 4

Gebruik de achtergrond. Bij een selfie is de achtergrond erg belangrijk, dit geeft context aan je foto. Ook laat je zien waar je bent geweest en dat is het doel natuurlijk.

Tip 5

Gebruik een leuke filter. Neem je jouw foto met een smartphone, dan is het hoogstwaarschijnlijk dat je foto app een filtermogelijkheid geeft. Gebruik deze vooral, het geeft een extra twist aan je foto, denk aan bijvoorbeeld een vintage look.

selfie-2

Deel je beste selfie met DeFotoblogger door je foto te plaatsen op Instagram met #DeFotoblogger of via de reacties op de facebookpost. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.