5 tips voor iPhone fotografie

5 tips voor iPhone fotografie

De iPhones en nu vooral de iPhone 6+ behoren tot de meest populaire smartphones van Nederland. En ze zijn in vele versies te krijgen maar het fotograferen met een iPhone (iPhone fotografie) is een onderwerp waar je eigenlijk jaren over kan doen om echt alle tips en tricks uit te proberen die er zijn.

En als fotografie liefhebber zou ik ook aanraden om alles te gaan uitproberen. Maar doe niet moeilijk en lees gewoon DeFotoblogger want wij geven je de basis tips waarmee je gelijk verder kunt.
Met deze 5 snelle en eenvoudige technieken afkomstig van iphonephotographyschool kun je het meeste halen uit jou iPhone fotografie!

Processed with VSCOcam with x3 preset

iPhone fotografie 1: Houd je foto simpel

Zoals Steve Jobs zelf ook heeft gezegd is eenvoud de beste vooruitgang! “Simplicity is the ulitmate sophistication” En zoals met meer dingen had Steve hier wel een goed punt. Less is more is ook een bekende term hierin. De kern van deze boodschap bij fotografie is dat hoe minder afleiding je eigenlijk vast legt des te interessanter wordt de foto om naar te kijken.

iPhone fotografie-4

Je hebt eigenlijk alleen maar 1 interessant onderwerp nodig om een foto echt de moeite te laten zijn. Het maakt hierbij niet uit als de meerderheid van je foto gevuld is met helemaal niets want zoals gezegd less is more. Een ander bijkomend voordeel van een foto met weinig afleiding is dat de mensen die de foto zullen zien, deze foto hoogstwaarschijnlijk zien op een mobiel of tablet. De meest schermen zijn dan wat klein tenzij je een iPhone 6+ hebt dan is de foto gelukkig al beter te zien!

iPhone fotografie 2: Blijf laag bij de grond

iPhone fotografie-6

De meeste foto’s genomen met een iPhone zijn foto’s genomen vanaf borst hoogte. En de meeste mensen die een iPhone hebben zijn volwassenen. Dit betekend dat deze foto’s van een relatief grote hoogte genomen zijn. Ga eens creatief te werk en neem de foto vanaf een laag standpunt dicht bij de grond.
Je creëert voor je zelf de mogelijkheid om bijvoorbeeld een goede spiegeling vast te leggen. Het is echter niet de bedoeling dat je van dichtbij en onderaf een foto neemt van het gelaat van een ander. Deze foto’s resulteren altijd in slechte foto’s en je model zal hier absoluut niet blij mee zijn!

iPhone fotografie 3: toon diepte in je foto

iPhone fotografie-8

Een van de meest voorkomende “fouten” is dat er platte foto’s genomen worden. Deze foto’s tonen geen diepte en de onderwerpen lijken op de zelfde hoogte te staan als al het andere op de foto. Zonde is dit! De meeste en vooral landschapsfoto’s zullen veel interessanter zijn als ze diepte laten zien. Zo neem je de persoon die de foto bekijkt mee in de wereld waarin jij je bevond op het moment dat je de foto nam. De foto krijgt meerdere lagen en dat maakt het interessant!

iPhone fotografie 4: Lijn onderwerpen met elkaar uit

iPhone fotografie-9

Het klinkt misschien wat wazig maar het diagonaal uitlijnen van onderdelen in een foto zoals deze foto duidelijk laat zien. De diagonale lijn van het water en de diagonale lijn van de enkele rots in combinatie met de rotswand maakt het een interessante foto om naar te kijken. Er is meer balans in de foto en deze truck is makkelijk toe te passen. Hiervoor hoef je eigenlijk alleen maar te kijken naar de natuurlijke lijnen om je heen.

iPhone fotografie 5: Verwerk schaduwen in de foto

Processed with VSCOcam with b3 preset

De laatste tip in dit blog artikel is om actief schaduwen mee te nemen in de foto. Het is zo ongelofelijk makkelijk om dit te vergeten omdat we eigenlijk alleen het hoofd onderwerp zien zoals hier de mensen op de foto. Maar door het toevoegen van de volledige schaduw geeft het de foto een extra dimensie waardoor het in totaliteit prettiger is om naar deze foto te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.