5 power solutions: laat je batterijen voortaan thuis!

5 power solutions: laat je batterijen voortaan thuis!

5 Power solutions: hoeveel stroomgebruik heb je nodig? Tethered fotograferen is het aansluiten van je camera op je computer zodat je gelijk het resultaat op je beeldscherm ziet. Ga je tethered fotograferen, dan zijn er een aantal hulpmiddelen om je batterijen te sparen. Lees dus snel verder!

1. Je camera

Met de Case Relay Camera Power System kun je je batterijen thuislaten! Dit nieuwe systeem van Tether Tools zorgt ervoor dat je kan fotograferen zonder onderbrekingen en zonder zorgen over het al dan niet leegraken van je batterijen. Want met de Case Relay kun je elke accu of batterij gebruiken als stroombron. Met bijvoorbeeld de Rock Solid External Battery Pack met 10.000 mAh heb je 3 tot 10 keer zoveel stroom als je standaard camerabatterij.

zo werkt case relay

2. Je tethered verbinding.

Heb jij problemen met tethered schieten met je DSLR USB3 camera? Je bent niet de enige. Veel USB3 camera’s hebben sneller last instabiele verbinding of krijgen helemaal geen verbinding met de computer. Het probleem zit in de stroomvoorziening van de USB3 poorten van de computer (ja, ook bij Mac). De oplossing is de TetherBoostCore Controller; een extra voorziening die ervoor zorgt dat er genoeg power in je camera en computer zit om beelden foutloos te versturen. De Controller is erg klein en wordt gevoed door een accu. Portretfotograaf Frank Doorhof gebruikt hem ook voor de Sony A7R II en voor de middenformaat. Met 15 meter kan hij de hele studio door en blijft de MacPro lekker op z’n plek.

TetherBoost Core Controller

3. Je telefoon en/of je tablet

Telefoons en tablets zijn tegenwoordig onmisbaar in je workflow. Maar door intensief gebruik lopen ze wel sneller leeg. De Rock Solid External Battery Pack is een externe 10.000 mAh batterij die wel 50 uur stroom aan een iPhone 6 en 20 uur aan een iPad Air 2 geeft en is daarom onmisbaar in je tas. De accu heeft een oplaadbare lithium-polymer batterij aan boord met een microchip die het voltage beheerd wat het aangesloten apparaat nodig heeft. Het maakt niet uit welke USB poort je gebruikt, de accu zal je apparaat nooit beschadigen.

battery pack

4. Stroom voor je laptop, vooral handig op locatie.

Wij gebruiken zelf de HyperJuice2, de nieuwste generatie draagbare accu die een MacBook, tablet en telefoon tegelijkertijd kan opladen. Door haar geavanceerde management en monitoren systeem met OLED schermpje kun je de informatie zien over de beschikbare capaciteit, temperatuur, en tijd tot volledige ontlading en oplading. De HyperJuice zit in een modulaire aluminum case systeem, batterijen en logic board kunnen makkelijk vervangen en geüpgraded worden. Dit maakt deze accu milieuvriendelijk en “future-proof”. De HyperJuice2 laat je MacBook tot wel 18 uur draaien, een iPad zelfs 50 uur en je kan je iPhone wel 19 keer opnieuw opladen. www.hypershop.com

Hyperjuice

5. Nooit meer stroom nodig?

Tether Tools heeft een stekkerdoos ontworpen, speciaal voor onder aan je Tether tafel. Zodat je stekkers netjes kunt wegwerken. Helaas is deze stekkerdoos alleen beschikbaar in Amerikaanse uitvoering. Maar het is natuurlijk heel eenvoudig om met klittenband zelf een stekkerdoos onder je tafel te plakken.

powerstrip

Dit waren de 5 power solutions. Tot slot heb ik nog één tip:

De JerkStopper; extension lock, ideaal om kabels aan elkaar te houden.

Tethered fotograferen is het aansluiten van je camera op je computer zodat je gelijk het resultaat op je beeldscherm ziet. Maar ga je tethered fotograferen dan is de bijgeleverde kabel vaak niet lang genoeg. Je kan van Tether Tools een langere kabel kopen van 4.6 meter maar je kunt hem ook verlengen met circa 5 meter. Ook gebruik je natuurlijk een Jerkstopper Camera Support aan je camera kant, deze trekontlasting voorkomt dat de poort defect gaat als er aan de kabel getrokken word, doordat er iemand (vaak jezelf) struikelt over of blijft haken achter de kabel, een dure reparatie waarbij je ook je camera nu eens een tijdje kwijt bent. Ook aan de computer kant zijn er diverse oplossingen om je poort te sparen. Dus het zwakke punt is de verbinding tussen de verlengkabel en de kabel naar je camera.

Daarom is er nu de Jerkstopper Extension Lock (JS026), verkrijgbaar in zwart of oranje en sinds kort ook in 3 pack en zelfs 10 pack.

Bekijk onderstaand filmpje hoe het precies werkt.

Bovenstaande producten zijn te koop bij de betere fotovakhandel.

Case Relay Power System CRUPS110 € 120.00
Camera Coupler, camera afhankelijk € 36.00
RSBP10 Rock Solid Battery pack 10.000mAh € 60.00
TBPKT2-EU, Tether Boost power Kit met RSBP10 €153.00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.