4 Tips voor look-of-love fotografie op Valentijnsdag

4 Tips voor look-of-love fotografie op Valentijnsdag

Internationale fotografen Flavio Bandiera en Ekaterina Mukhine geven advies over het vastleggen van de liefde vanuit een nieuw en uniek perspectief. Laat je geliefden deze Valentijnsdag zien hoeveel ze voor je betekenen. Dit jaar werkt Canon samen met Flavio Bandiera en Ekaterina Mukhine, twee internationale fotografen en Canon Explorers. Zij geven je advies over de kunst van het vastleggen van de liefde vanuit een nieuw en uniek perspectief.

Foto’s van Valentijnsdag met fototips van Flavio en Ekaterina:

1) Leg het verhaal vast

Deze foto is symbolisch voor de diepgang van een relatie – ‘zij / hij is mijn noord, zuid, oost en west’. De camera zoekt het ongebruikelijke en de opname vertelt een verhaal vanuit een uniek perspectief, waarbij de aandacht uitgaat naar de voeten van het stel in plaats van een traditionele foto waarbij ze elkaar bijvoorbeeld verliefd in de ogen staren.

© Flavio Bandiera. Canon Explorer
© Flavio Bandiera. Canon Explorer

2) Leg het ongebruikelijke vast

In tegenstelling tot de traditionele ‘zoete’ Valentijnsdagfoto’s is bij deze opname zorgvuldig gekozen voor de weerspiegeling in een plas. De foto toont in silhouet het tedere moment tussen een verliefd stel en is heel toepasselijk gemaakt in Parijs, de stad van de liefde. Probeer te spelen met verschillende hoeken en perspectieven om vanuit een verrassend gezichtspunt een speciaal moment tot leven te brengen.

© Flavio Bandiera. Canon Explorer
© Flavio Bandiera. Canon Explorer

3) Leg het detail vast

Deze foto legt een liefdevol en teder moment vast zonder de gezichtsuitdrukkingen van het stel te tonen. Handen zijn onvoorstelbaar expressief en in dit scenario roept hun vervlochten karakter een gevoel van liefde, begrip, samenzijn en vertrouwen op. Zoom in op emotionele gebaren en bewegingen zonder gezichtsuitdrukkingen te laten zien.

© Ekaterina Mukhina. Canon Explorer
© Ekaterina Mukhina. Canon Explorer

4) Leg de spontaniteit vast

Deze foto symboliseert het plezier, de spanning en het avontuur dat deel uitmaakt van een liefdevolle relatie. Deze natuurlijke opname toont een gelukkige, zorgeloze vrouw die haar hand uitsteekt naar haar partner – zij neemt het initiatief. De foto is gemaakt vanuit het perspectief van de partner en legt het vertrouwen en de band tussen het stel vast. Momenten komen en verdwijnen snel, zorg dat je klaar bent om spontane momenten vast te leggen.

© Ekaterina Mukhina. Canon Explorer
© Ekaterina Mukhina. Canon Explorer

Deze tips zijn afkomstig vanuit Canon Nederland en deze delen wij graag met jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.