3 aparte iPhone 7 plus camera features

3 aparte iPhone 7 plus camera features

De vorig jaar uitgebrachte iPhone 7 plus is binnen de wereld van de smartphone best bijzonder te noemen. Deze nieuwe iPhone 7 plus kan namelijk iets wat tot op heden geen enkele andere iPhone of smartphone kan doen. Er zijn namelijk 3 aparte features beschikbaar welke een andere smartphone simpelweg nog niet heeft.

Welke 3 aparte iPhone 7 plus camera features zijn het?

Ingebouwde Telelens

Telezoom iPhone

De meest logische manier om de 2 camera’s binnen de iPhone 7 plus te gebruiken is door te wisselen van camera. De twee camera’s geven je de mogelijkheid om naast een grootbeeldlens (de standaard) ook te wisselen naar een telelens. Hierdoor krijg je veel meer vrijheid in het beeldtype dat je wilt vastleggen.

De telelens is daarom uitermate geschikt voor portret, sport, wildlife (niet te ver weg, maar in een dierentuin uitstekend) en straatfotografie. Dus naast architectuur en landschappen heeft de iPhone nu ook de andere vakgebieden afgevangen.

Bokeh functie

Op de eerste plek staat toch voor mij wel de ingebouwde portretfunctie. Deze functie staat erom bekend dat het portretten uitzonderlijk goed naar voren brengt. Dit komt omdat de duale camera eigenlijk 2 verschillende beelden combineert. Hierdoor is het mogelijk om een onderwerp scherp neer te zetten en de achtergrond volledig wazig te krijgen (kleine scherptediepte). Ik heb deze truc eens geprobeerd in Finland en kan zeggen dat de werking bijzonder goed te noemen is. Het is weliswaar niet zo perfect als met een DSLR, maar voor een futuristische iPhone ben ik onder de indruk.

Bokeh iPhone 7 plus

Bokeh iPhone 7 plus

Een andere coole toekomstige functie is de mogelijkheid om met 2 camera’s de focus achteraf te veranderen. Dit is nu nog niet mogelijk maar ik ben benieuwd naar deze mogelijkheden in de toekomst ūüôā

2 Replies to “3 aparte iPhone 7 plus camera features”

 1. Hi Maico,
  Hoe verkrijg je het keuze menu zoals getoond onder het eerste item ‘Ingebouwde telelens’? Is dat een aparte app?

  1. Hoi Wil,

   Dit is een screenshot van de app ProCamera. Deze app kost een paar euro maar geeft je de vrijheid om in RAW te fotograferen. En wat extra opties bovenop de standaard app van iPhone.

   Mvg, Maico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.