1500 KM IJsland

1500 KM IJsland

Afgelopen maand hebben jullie mijn blog gemist. Dat is natuurlijk niet oke, maar ik heb een goed excuus! Ik heb een bezoek gebracht aan IJsland. Uiteraard kennen jullie Canon en Focus. Deze twee partijen hebben een super gave fotowedstrijd georganiseerd, de Canon Grand Prix 2016. Een portfolio-wedstrijd waarvoor je een selectie van 5 tot 10 foto’s vrije werk kon inzenden. Als enthousiaste paardenfotograaf heb ik hier uiteraard aan meegedaan. Van de ruim 4000 inzendingen ben ik uitgekozen tot 1 van de 4 finalisten. Alsof die eer al niet een feestje is gingen wij afgelopen maand naar IJsland voor de finale strijd. Het werd een roadtrip, 1500 KM in 5 dagen, langs de mooiste geheimen van het prachtige IJsland. De voorbereidingen namen veel tijd in beslag net als de nabewerking dat nu doet.

IJsand is natuurlijk the place to be voor elke fotograaf. De natuur is onwerkelijk mooi en dan heb ik het nog niet eens over het licht. Mocht je ooit de kans krijgen om te gaan, zeker doen! Inclusief volle batterijen en veel geheugen.

Ook de IJslandse paarden zijn niet te missen. Overal kom je ze tegen. Tot mijn grote verbazing zijn deze wilde paarden kijkerig maar zeker niet bang! Ze zijn vriendelijk en onderzoekend. De wedstrijdfoto’s kan ik nu nog niet met jullie delen, hieronder wel een sfeer impressie van de reis!

IJsland
Iemand die met een camera op de grond ligt blijft vreemd, gelukkig zijn paarden nieuwsgierig en leveren deze momenten leuke plaatjes op!
IJsland
Door de enorme kracht waarmee het water op de rotsen klettert ontstaat er opspattend water. De zon kleurt dit mooi in met een regenboog.
IJsland
Jökulsárlón, het mooiste gletsjermeer ter wereld. Wat kan de natuur toch een indruk maken!
IJsland
1500 KM in 5 dagen, rijden was nog nooit zo leuk!
IJsland
De groep, 4 finalisten en vooraan Mich (Focus), de enthousiaste coach. Ook Rick (Canon) mogen we niet vergeten, hij maakte de foto!

IJsland

IJsland
Jökulsárlón

IJsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.