5 budget tips voor fotografie

5 budget tips voor fotografie

Fotografie… vaak is dit erg duur en moet je allemaal speciale apparatuur aanschaffen om te bereiken wat je wilt. Met deze tips kom je al in de buurt van wat je wilt bereiken. Daarom heb ik hier 5 budgettips waarmee je kan bereiken wat je wilt zonder veel geld uit te geven.

Omkeerring

Met een omkeerring kan je op een goedkope manier macrofoto’s maken. Hoe werkt het? Heel erg simpel, de omkeerring zet je  vast aan de body van je spiegelreflex en de lens draai je er andersom op. Omdat de lens niet kan autofocussen moet je focussen door de camera naar voren of naar achteren te bewegen. De lens heeft dan ook geen beeldstabilisatie. Daarom raad ik je aan om een statief of een stevige ondergrond te gebruiken.

Met deze ring kan je voor ongeveer 15 euro de basis van macrofotografie uit proberen. En proberen  is het zeker waard, want je zal versteld staan van het resultaat.

Triggertrap

Triggertrap is een apparaatje wat je kunt verbinden met je telefoon en je camera. Met dit apparaatje kan je via een app op je telefoon foto’s maken van een afstand. Dit kan handig zijn voor astrofotografie en andere dingen waar je een lange sluitertijd voor moet gebruiken. Maar waarom dan niet gewoon een afstandsbediening kopen? Omdat je met de app ook time laps video’s kan maken. Normaal gesproken kan dit alleen met een duur apparaat. Triggertrap is goedkoper en neemt minder ruimte in. Er zijn nog meer opties met een Triggertrap zoals HDR-foto’s maken etc. Triggertrap is aan te schaffen voor ongeveer 30 euro en de app is gratis te downloaden op je smartphone, zowel voor Android als IOS.

SD kaarthouder

Je kan natuurlijk een SD kaarthouder kopen maar dat is helemaal niet nodig want het neemt alleen maar extra plaats in. Wat VOORBEELD sd kaartje ook kan gebruiken zijn de lens doppen van je body en je objectief. Die kan je in elkaar draaien en daar kun je makkelijk 4
tot 5 SD-kaarten in kwijt. Zo zijn ze beschermt tegen stof en raak je ze niet zo snel kwijt. Dit kost je eigenlijk geen geld want je krijgt die standaard bij de aankoop je body en lens.

Gorillapod

Deze tip is meer bedoeld voor de mensen onder ons die graag filmen met een DSLR. Want als je de camera in je hand houdt en jehagen_120412_09_GorillaPod_Focus_video_shoulder_rig_800px gaat lopen, dan krijg je vaak een niet zo soepele beweging en dat ziet er minder mooi uit. Daar zijn allemaal dingen voor op de markt maar deze kosten erg veel geld. Je kan met een Gorillapod hetzelfde maar dan voor veel minder. Een Gorillapod is een statief waar je de poten bij kan verbuigen. Je zet een poot op je schouder en de andere twee houd je vast. Omdat de camera niet alleen op je hand rust, tril je veel minder en heeft de camera meer stabiliteit. Voor deze Gorillapod moet je wel een extra voet kopen zodat je de camera elke kant op kan draaien.  De totale kosten zijn ongeveer 80 euro.

 

Tweedehands

Vaak zijn er ook heel erg veel lenzen en body’s tweedehands te koop. Dit kan vaak veel voordeliger zijn, maar let er wel op dat alles in goede staat is. Vaak hebben winkels ook demo producten deze zijn gebruikt als voorbeeld. Er zitten soms een paar krasjes op,maar dat kan geen kwaad (tenzij het op iets belangrijks zit zoals de sensor). Deze spullen zijn dus gebruikt en mogen niet meer verkocht worden voor de originele prijs. Vaak gaat er dan iets van 20% af. Maar dit hangt af van welk product het is en bij wie je het koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.